Υλικά
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
200 γρ. φασόλια βρασμένα
200 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη γλυκιά πάπρικα
μαύρο πιπέρι
αλάτι
λίγο κύμινο
4 τορτίγιες ολικής άλεσης
2 φλ. τυρί τσένταρ ή τυρί της επιλογής σας που λιώνει
Εκτέλεση
Ξεκινήστε σοτάροντας το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο light το φαγητό σας μπορείτε να σοτάρετε σε νερό το κρεμμύδι σας. Δεν θα καταλάβετε διαφορά στη γεύση.
Μόλις σοταριστεί το κρεμμύδι, μετά από 4-5 λεπτά, ρίξτε μέσα στο τηγάνι τον κιμά σας. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέστε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο καλαμπόκι. Λίγο πριν βγάλετε από το μάτι το τηγάνι ρίξτε μέσα τα φασόλια αφού πρώτα τα στραγγίσετε.
Ζεστάνετε τις τορτίγιες σας μια-μια στην τοστιέρα.
Χωρίστε στα 4 το μείγμα. Βάλτε το 1/4 από το μείγμα στο μισό της κάθε τορτίγιας.
Πασπαλίστε με το 1/4 του τυριού και κλείστε με το άλλο μισό της τορτίγιας.
Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην τοστιέρα σας, βάλτε πάνω τις τορτίγιες δύο-δύο και κλείστε την τοστιέρα για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!