Υλικά

600 γρ. στήθος κοτόπουλο, ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε λεπτές φέτες

250 γρ. κριθαράκι

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο

2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

120 γρ. φέτα

φύλλα από φρέσκο βασιλικό

 

Για το dressing

4 κ. σ. ελαιόλαδο

1/3 φλ.  κόκκινο ξύδι

1 κ. γ. μουστάρδα

¾ κ. γ. ρίγανη

¾ κ. γ. βασιλικό

¼ κ. γ. πάπρικα

¼ κ. γ πιπέρι

½ κ. γ. θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό με λίγο αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να το καλύψουμε  ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε  με ένα σουρωτήρι και το βάζουμε  σε ένα μπολ για  να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε  το dressing,  βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τα αρωματικά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά  με σύρμα ανάδευσης.

Σε μια μεγάλη ανοιχτή σαλατιέρα ρίχνουμε το κρύο κριθαράκι, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τη φέτα, το κοτόπουλο και τέλος το dressing.  Ανακατεύουμε  ελαφρά.

 Σερβίρουμε αμέσως και αρωματίζουμε με τα φρέσκα  φύλλα βασιλικού.

 

Πηγή