Υλικά
1 ρολό κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
500 γρ. κυδώνια κομμένα σε χοντρές φέτες
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
600 ml ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.
Βάζουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό, το κυδώνι και τις πατάτες.
Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό.
Περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες και προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.
Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C.
Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα να δούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφήνουμε να ξεροψηθεί.