Υλικά

1 ρολό γαλοπούλας

350γρ. ρύζι basmati

σπόρους από 1 ρόδι

2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 πρέζα σαφράν

1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου

2 κουτ. σούπας κουκουνάρι

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο

1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο

λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου

αλάτι, πιπέρι

 

 Εκτέλεση

Για το ρολό γαλοπούλας

Τυλίγουμε το ρολό  γαλοπούλας «εναρτάκη» με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε ένα ταψί, στους 180ο C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά . Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε το ρολό γαλοπούλας  για άλλα 15 λεπτά.

 

Για το αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς

 

Βάζετε το ρύζι σε φαρδιά κατσαρόλα και το καλύπτετε με κρύο νερό. Ρίχνετε ανάλογο αλάτι και το βάζετε σε δυνατή φωτιά ώσπου να κοχλάσει το νερό.

 

Ύστερα το σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να ρουφήξει όλο σχεδόν το νερό, για 10 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να ηρεμήσει για άλλα 10 λεπτά.

 

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτετε το σαφράν, τους σπόρους κόλιανδρου και το κουκουνάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό.

 

Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα φιστίκια. Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού και το ρύζι ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα φρέσκα μυρωδικά.

Σερβίρουμε  το ρολό γαλοπούλας σε φέτες με συνοδευτικό το αρωματικό πιλάφι της Ανατολής.

 

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή