Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια Agrimon
- 4 στήθη κοτόπουλου ΕνΑρτάκη, χωρίς δέρμα
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.σ. harissa (καυτερός πελτές πιπεριάς)
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, τεμαχισμένα σε χοντρές φέτες
- 250 γρ. ντοματίνια
- ¼ φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Κρατάμε 250 ml (1 φλ.) από το νερό τους και τα σουρώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα τα στήθη κοτόπουλου με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 1 κ.γ. κύμινο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο μας και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά το κρεμμύδι γύρω από το κρέας.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα κονκασέ και τα 250 ml νερό, που έχουμε κρατήσει από τα ρεβίθια που έβρασαν.
Προσθέτουμε τη harissa, το μέλι, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ρεβίθια-λαχανικά και ψήνουμε στο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.