Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

2 μελιτζάνες

2 χρωματιστές πιπεριές

2 ξερά κρεμμύδια

2 κολοκυθάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος

1/2 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο

1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 λαδόκολλες

 

Εκτέλεση

Για το μπριάμ με κοτόπουλο, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρέ και τα προσθέτουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ. Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες, αν είναι μικρά, ή σε καρέ, αν είναι μεγάλα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε καρέ, το σκόρδο, το δυόσμο, το θυμάρι, τη ρίγανη.

Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές και το προσθέτουμε στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 4 λαδόκολλες. Τις κλείνουμε σε πουγκί. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Αν  θέλουμε ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε προσεκτικά το μπριάμ στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 10′ και αφήνουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

 

Πηγή