Υλικά

  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 400ml μπίρα
  • 50γρ. μουστάρδα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κουνελιού και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.

Ξεφλουδίζετε τις δύο από τις 5 σκελίδες σκόρδου, τις κόβετε σε φετούλες και τις ανακατεύετε με την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα ντομάτας το κουνέλι. Ανακατεύετε τη μπίρα με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό στο ταψί.

Μοιράζετε τις υπόλοιπες ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου και τις φέτες του λεμονιού στο ταψί, μοιράζετε παντού και τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης και βάζετε το φαγητό στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το φαγητό για μιαμιση ώρα, γυρίζοντας ενδιάμεσα τα κομμάτια του κουνελιού για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Πηγή