Υλικά
1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (τεμαχισμένο)
200 γρ. γλυκό τραχανά
2 καρότα
1 μεγάλη πατάτα
3 πιπεριές φλωρίνης
1 κτσ. τζίντζερ
1 πράσο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 κτγ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι – πιπέρι
1 κτγ. μπούκοβο
Σέλινο (2 λεπτά κοτσάνια με τα φυλλαράκια τους ψιλοκομμένα)
Γιαούρτι
φρέσκο. θυμάρι
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό που το σκεπάζει καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. ( Για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο το αφήνουμε να κρυώσει μαζί με τον ζωμό).
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα με τον ζωμό προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα, τις πιπεριές, το τζίντζερ. το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το μπούκοβο και σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούνε.
Αφαιρούμε τις δάφνες και με ένα ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ πολτοποιούμε καλά με λίγο ζωμό μέχρι να γίνει η υφή σαν βελουτέ.
Επαναφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό που έχει μείνει και δίνουμε μία βράσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τον τραχανά, το κοτόπουλο και το σέλινο ανακατεύοντας για να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε μία κτσ. γιαούρτι στο κέντρο, ξύσμα λεμονιού, φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!!!