Υλικά

800 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια μιας μπουκιάς

2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια

2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά επιπλέον

1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα ή κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας

3 μεγάλες χούφτες σπανάκι χοντροκομμένο

1/3 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

¼ φλιτζάνι παρμεζάνα

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τις δύο κουταλιές  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε λίγο μέχρι να αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ματζουράνα και το ζωμό. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και το σπανάκι. Μαγειρεύουμε αλλα 5-10 λεπτά το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι όσο θέλουμε και πιπέρι.

Σε μπλέντερ ρίχνουμε την επιπλέον μία κουταλιά λάδι, την παρμεζάνα παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα προσθέτοντας λίγο νερό αν είναι απαραίτητο.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, βάζοντας στο κάθε ένα από ένα κουταλάκι πέστο κι αν θέλετε τη συνοδεύετε με  κρουτόν.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή