Υλικά

1,5 – 2 κλ κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής

2 – 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)

2 – 3 φύλλα δάφνης

180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

70 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)

3 – 4 χοντρά στικ σέλινο (ψιλοκομμένα)

250 γρ. μανιτάρια λευκά (ψιλοκομμένα)

12 γρ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)

3 γρ. κουρκουμά

2 γρ. μπούκοβο

200 γρ. ρύζι γλασέ, καρολίνα ή μπασμάτι

100 γρ. τυρί κρέμα

Xυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

 

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις σκελίδες σκόρδου και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να το καλύψουμε. Προσθέτουμε περίπου 2 κ.γ. αλάτι και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας με μια κουτάλα τον αφρό που θα βγει στην επιφάνεια ανά διαστήματα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Συνεχίζοντας, αφαιρούμε με προσοχή το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπως επίσης αφαιρούμε και αποσύρουμε τις σκελίδες σκόρδου και τα φύλλα δάφνης. Μόλις το κοτόπουλο κρυώσει και μπορούμε να το διαχειριστούμε, το ξεψαχνίζουμε και αποσύρουμε όλα τα κόκκαλα και τις πέτσες.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το μπούκοβο και το κοτόπουλο και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε τα λαχανικά (ιδανικά το καρότο) κι αν έχουν μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 12-15 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

Σερβίρουμε με στημένο χυμό λεμόνι, φρέσκο ελαιόλαδο και πιπέρι.

Καλή επιτυχία!!!

 

Πηγή