Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
6 κ.σ. σόγια σως
4 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σουσάμι
καλαμπόκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σόγια σως, το μέλι και το σκόρδο. Ρίξτε μέσα τις μπουκίτσες κοτόπουλου. Αφήστε εκεί μέχρι να ετοιμάσετε το μπρόκολο και να το μαγειρέψετε.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή το wok (αν έχετε) και προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Βγάλτε στην άκρη.
Ξαναβάλτε το τηγάνι ή το wok στο μάτι και προσθέστε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για λίγο και έπειτα προσθέστε το κοτόπουλο χωρίς την μαρινάδα.
Μαγειρέψτε για 5 περίπου λεπτά και έπειτα ρίξτε μέσα και την μαρινάδα αφού ανακατέψετε μέσα σε αυτήν και το κορν φλάουρ και το νερό. Μαγειρέψτε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.
Βγάλτε από το μάτι και ρίξτε μέσα το μπρόκολό σας και το καλαμπόκι. Ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε.