Υλικά
500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
300γρ. σταφύλι άσπρο (χωρίς κουκούτσια)
20ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150ml άσπρο κρασί
1 κουταλάκι μέλι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά αλεύρι
100ml νερό
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σταφύλια και πλένουμε πολύ καλά, αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
Προσθέτουμε τα σταφύλια και το μέλι, συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το λεμόνι και στο χυμό διαλύουμε το αλεύρι. Περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά ακόμα.Αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Συνοδεύετε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
Καλή επιτυχία!!!