Υλικά

340 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες

340 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις

1μισή  φλ. ζωμό λαχανικών

1/4 φλ. γιαούρτι 2%

μαύρο πιπέρι

αλάτι

λίγη καπνιστή πάπρικα

λίγο κουρκουμά

1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. ωμό καστανό ρύζι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

 

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βράζοντας το ρύζι σας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Στο μεταξύ ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και ρίξτε μέσα το μπρόκολο και το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες. Μαγειρέψτε για λίγο και έπειτα προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τον ζωμό λαχανικών.

Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε και λίγη καπνιστή πάπρικα και λίγο κουρκουμά και προσθέστε το βρασμένο ρύζι μέσα. Ανακατέψτε και ρίξτε μέσα την γραβιέρα.

 

Ανακατέψτε και βγάλτε στην άκρη. Περιμένετε 5 λεπτά και ρίξτε στο σουφλέ σας το γιαούρτι (μπορείτε και να το παραλείψετε αν θέλετε). Ανακατέψτε και δοκιμάστε για να δείτε αν σας λείπει κάτι σε μπαχαρικό.

 

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και βάλτε στον φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει.

 

Σερβίρετε το πιο νόστιμο και light σουφλέ κοτόπουλο.

Καλή επιτυχία!!!