Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε λωρίδες)

200 γρ. γίγαντες (βρασμένοι)

40 ml ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ

2 baby κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

80 γρ. barbecue sauce

50 γρ. ταχίνι

1 κτγ πάπρικα καπνιστή

1 κτγ θυμάτι

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση  

Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε νερό. Την επόμενη μέρα τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης. Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε κατσαρόλα και τους βράζουμε.

Ξαφρίζουμε ανα τακτά διαστήματα. Αν δούμε ότι το νερό μειώνεται, προσθέτουμε καυτό νερό.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια τους γίγαντες. Αφήνουμε κάθε κομμάτι από το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά και στη συνέχεια το γυρίζουμε και από την άλλη και περιμένουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη.

Μόλις το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα λεπτά και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα τριμμένη και ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Πηγή