Υλικά

Για το κοτόπουλο

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

54 γρ. + 27 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. ξύδι βαλσάμικο

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

10 φύλλα φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένα)

300 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)

240 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)

Αλάτι – πιπέρι

 

Για το μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών

3 γρ. δεντρολίβανο

2 γρ. ρίγανη

2 γρ. θυμάρι

2 γρ. ματζουράνα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μυρωδικών.

Αλείφουμε τα φιλέτα με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο (54 γρ.) και τα αλατοπιπερώνουμε

Πασπαλίζουμε το μείγμα μυρωδικών στα φιλέτα ομοιόμορφα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο (27 γρ.) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε προσωρινά το κοτόπουλο από το τηγάνι.

Σοτάρουμε τα τοματίνια για 2 λεπτά, σβήνουμε με το βαλσάμικο και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Αν το τηγάνι μας δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε 1/4 νερό (60 γρ.).

Προσθέτουμε το βασιλικό και καλύπτουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με τις φέτες της μοτσαρέλας.

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

 

Πηγή