Υλικά

4 μερίδες κοτόπουλο

300 γρ. κριθαράκι χοντρό

2 κ.σ. αλεύρι

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 φλιτζ. κρασί

1 φύλλο δάφνης

μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

2 λεμόνια

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ελαιόλαδο.

Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη.

Μόλις τσιγαριστούν και αυτά ρίχνουμε το αλεύρι, το αφήνουμε να ξανθίσει ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε ζεστό νερό, για να βράσει το κοτόπουλο, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.

Αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα κι άλλο νερό.

Όταν βράσει το κοτόπουλο, το αδειάζουμε στη γάστρα με τη σάλτσα του και ρίχνουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το κριθαράκι.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.

 

Πηγή