Υλικά
2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
4 ψωμάκια για burger
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
10 γρ. τζίντζερ
Αλάτι
Για τη σως
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
80 γρ. μέλι
90 γρ. ταχίνι
1/2 κ.γ. κύμινο
Για το σερβίρισμα
1 ντομάτα
φύλλα μαρουλιού
1 αβοκάντο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές φέτες (ταλιάτα).
Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το τζίντζερ τριμμένο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη σως
Βάζουμε τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Βάζουμε 1 κ.σ. από τη σως στη βάση από τα ψωμάκια.
Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, από μία φέτα ντομάτας και από ένα φύλλο από το μαρούλι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε το ¼ σε κάθε ψωμάκι.
Καλύπτουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.