ΥΛΙΚΑ :

  • 24 φτερούγες κοτόπουλου ΕνΑρτάκη
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

Βάζουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Αδειάζουμε όση σάλτσα έμεινε στο ταψί σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες.

Πηγή