ΥΛΙΚΑ :

  • 700 g φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ΕνΑρτάκη
  • 500 g ζυμαρικά πέννες
  • 150 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 800 g τομάτα κονκασέ
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 200 g λευκό κρασί
  • 300 g ζωμός λαχανικών
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 g γραβιέρα, τριμμένη στον χοντρό τρίφτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός τους. Στη συνέχεια τα λαδώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα ταψί βάζετε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνετε, αφού τα έχετε στεγνώσει καλά με ένα χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνετε ξανά τα φιλέτα και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά από 3 λεπτά προσθέτετε την τομάτα κονκασέ και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια καλύπτετε το φαγητό με τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο, στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.

Πηγή