ΥΛΙΚΑ :

  • 1 φιλέτο βουβαλιού κομμένο σε κύβους
  • 1-2 φλ.τσ. κόκκινο καλό κρασί ή porto
  • 4 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 3 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 1 κυδώνι φρέσκο κομμένο σε φέτες
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αποβραδίς μουλιάζουμε το φιλέτο σε κύβους στο κρασί με τα αποξηραμένα φρούτα. Το πρωί το τοποθετούμε με το κρασί σε μια κατσαρόλα pyrex, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κυδώνι και σιγοψήνουμε για 1 ½ ώρα με κλειστό καπάκι. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο κρασί και όχι νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Η γεύση είναι τόσο έντονη που δεν χρειάζεται ούτε αλάτι, ούτε ντομάτα, ούτε ελαιόλαδο. Ωστόσο δοκιμάστε το φαγητό και πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέστε ένα από τα τελευταία υλικά. Αν θέλουμε συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι basmati!

Πηγή