Τα εκλεκτά μέρη του κοτόπουλου

Στήθος Κοτόπουλο:
Όλο το στήθος του κοτόπουλου με το κόκκαλο και το δέρμα. Το κρέας είναι λευκό και χαμηλό σε λιπαρά.
Είναι ιδανικό για φούρνο, γάστρα και κατσαρόλα. Ειδικά για το φούρνο προτείνεται μαγείρεμα σε λαδόκολλα για να διατηρηθεί ζουμερό.

Φιλέτο στήθος:
Το στήθος του κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και το δέρμα. Το χαμηλότερο σε λιπαρά κομμάτι του κοτόπουλου. Το κρέας είναι λευκό και συνεκτικό.
Προτείνεται για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή με υψηλές πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά. Η χρήση του είναι απεριόριστη, από σνακ και ριζότο, μέχρι μαγειρευτά και σάλτσες.

Μπούτι Κοτόπουλο:
Κάθε κοτόπουλο έχει 2 μπούτια τα οποία με την σειρά του χωρίζονται στο μηρό και το κοπανάκι μέσω μίας κλείδωσης. Το μπούτι περιλαμβάνει κόκκαλο και δέρμα. Το κρέας του χαρακτηρίζεται είναι ροζ και είναι πιο ζουμερό και λιπαρό από το στήθος.

Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο:
Το φιλέτο μπούτι είναι ο μηρός χωρίς κόκκαλο και δέρμα. Είναι το πιο ζουμερό κομμάτι του κοτόπουλου και προτείνεται για κάθε χρήση.

Κοπανάκι Κοτόπουλο:
Το κοπανάκι έχει την όψη μπαγκέτας από τύμπανο. Αποτελεί αγαπημένο κομμάτι των παιδιών, ενώ το απολαμβάνει κανείς καλύτερα τρώγοντας με το χέρι. Προτείνεται για πανάρισμα, ψήσιμο στο φούρνο αλλά και για μαγειρευτό.

Φτερούγα Κοτόπουλο:
Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το προϊόν που διχάζει. Άλλοι το λατρεύουν και άλλοι δεν το προτιμούν. Σαφέστατα έχει τους πιο φανατικούς θαυμαστές που δεν θα χάσουν ευκαιρία να το απολαύουν πανέ, bbq, ακόμα και μαγειρευτό.

Πλατάρι Κοτόπουλο:
Αποτελεί εκλεκτό μεζέ. Λόγω της περιεκτικότητας του σε λίπος είναι ιδανικό για ζωμούς, σούπες και μαγειρευτά καθώς προσφέρει εξτρά γεύση.