ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ :

  • 1 μικρό ματσάκι μέντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο λευκό ρούμι
  • Χυμό από 2 limes, και 2 ακόμη limes κομμένα στα τέσσερα
  • 4 φιλέτα στήθος ΕνΑρτάκη
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ :

  • 1 φέτα αβοκάντο
  • Τον χυμό από 1 lime
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κουτ. της σούπας ταμπάσκο
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (φιλέτα) :

Κόψε την μέντα και το σκόρδο και σε ένα μπολ πρόσθεσε το ρούμι και τον χυμό.
Άνοιξε τα φιλέτα κοτόπουλο με ένα μαχαίρι ώστε να είναι λεπτά και ομοιόμορφα.
Βάλε τα φιλέτα σε ένα μπολ με το χυμό και το ρούμι. Φρόντισε να καλύπτονται καλά όλα τα φιλέτα. Άσε στο ψυγείο (Κατά προτίμηση όλη τη νύχτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (σάλτσα) :

Κόψε κατά μήκος το αβοκάντο, αφαίρεσε το κουκούτσι και βάλτο σε ένα μπολ
Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο αβοκάντο, τον υπόλοιπο χυμό lime, το ταμπάσκο και το ελαιόλαδο
Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και ψήσε τα φιλέτα κοτόπουλο. Αφού ψηθούν, πρόσθεσε και τα κομμένα lime στο τηγάνι

Πηγή