ΥΛΙΚΑ :

  • 50 ml σπορέλαιο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο κότας Maggi
  • 400 γρ. κονκασέ τομάτας ή 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • ρύζι μπασμάτι
  • φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα ταψάκι αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε στο ταψάκι.

Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.

Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι, πλάθωντας στο χέρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)

Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε και το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, 1 κύβο, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.

Καπακώνουμε και βράζουμε  σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!