ΥΛΙΚΑ :
- 1 κιλό πανσέτα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα δυνατή
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι τσαγιού θυμάρι
- Λίγα φύλλα σόγιας πράσινα
- 1 μέτριο πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζετε σε μπολ (όχι μεταλλικό) όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά
Αλάτι και πιπέρι στην πανσέτα, την προσθέτετε στο μπολ
Τα τυλίγετε καλά στη μαρινάδα, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες, καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, την άλλη μέρα
Βάζετε σε βαθύ σκεύος την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα
Προσθέτετε πατατούλες
Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο το σκεύος για να καλοψηθεί, χωρίς να καεί
Αρχικά ο φούρνος στους 200 βαθμούς, μετά στους 180
Είναι καλύτερα να γυρίσετε την πανσέτα μια φορά
Προς το τέλος του ψησίματος, βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και να ροδίσει
Είναι ακόμη καλύτερο να περάσετε με πινέλο την πανσέτα, με τον ζωμό που βρίσκεται στο σκεύος