Οι βασικές οδηγίες για ένα νόστιμο κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι η βασική επιλογή ζωικής πρωτεϊνης. Ταυτόχρονα το ψητό κοτόπουλο με πατάτες είναι από τα πιο φημισμένα πιάτα που υπάρχουν στα ελληνικά τραπέζια.
Πέραν της απόλαυσης όμως, το κοτόπουλο είναι ένα ευπαθές προϊόν. Χρειάζεται σεβασμό στους κανόνες συντήρησης καθώς και στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα μας. Το κοτόπουλο, καθώς και τα περισσότερα πουλερικά, έχουν το δικό τους εγχειρίδιο σωστής χρήσης, με σκοπό να εξασφαλίσουν τη μέγιστη ποιότητα και ασφάλεια, τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας.

ΟΔΗΓΙΑ 1:

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την ώρα που θα μείνει το προϊόν εκτός ψυγείου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το συμπληρώνετε τελευταίο στη λίστα των αγορών σας αλλά και να είναι το πρώτο που θα βάλετε στο ψυγείο κατά την επιστροφή σας στο σπίτι. Αν δεν επιθυμείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο άμεσα, θα πρέπει να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη.

ΟΔΗΓΙΑ 2:

Ο κανόνας για να διαχειριστούμε αλλά και να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο βρίσκεται στις εξής τρεις λέξεις: Υγιεινή, μαγείρεμα και απόλαυση.
Αν έχετε στο μυαλό σας αυτές τις λέξεις, θα δείτε πως η συντήρηση και η διατήρηση του κοτόπουλου θα είναι παιχνίδι.

Υγιεινή: Αμέσως μετά την επαφή σας με το κοτόπουλο θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας αλλά και τα σκεύη που έχουν έρθει σε επαφή με αυτό. Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν χρησιμοποιούμε τα ίδια μαχαίρια ή το δίσκο κοπής για το ωμό κρέας και τα λαχανικά που θα καταναλώσουμε ωμά.
Μαγείρεμα: Το κοτόπουλο θέλει σωστό μαγείρεμα. Δεν καταναλώνεται ούτε ωμό αλλά ούτε και καμένο… Το κοτόπουλο θεωρείται σωστά μαγειρεμένο όταν η θερμοκρασία στο κέντρο του φτάνει στους 77ºC.
Απόλαυση: Επιλέξτε το πως θα μαγειρέψετε το κοτόπουλο ΕνΑρτάκη αυτή τη φορά και απλώς… απολαύστε το!