ΥΛΙΚΑ :

  • Μπιφτέκια ΕνΑρτάκη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου, ψυγείου
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένεςκυδωνάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το νερό, τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τον ζωμό, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες, σκορπίζουμε το σκόρδο και περιχύνουμε με το μείγμα μελιού – μουστάρδας. Ψήνoυμε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, για περίπου 30 λεπτά.  Αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μόλις ροδίσουν οι πατάτες, βάζουμε και τα μπιφτέκια στο ταψί, γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά.