Υλικά για 6 άτομα:
- 1 kgr βουβαλίσιο κρέας «Αγροζωή»
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 300 gr καρότα
- 1 μεγάλο σέλερυ
- σέλινο
- 2 μεγάλες πατάτες
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σε κατσαρόλα με κρύο νερό προσθέτουμε το κρέας αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει, σκεπασμένη, για 2 ώρες μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την γλυκιά πάπρικα. (ξαφρίζουμε στην αρχή). Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Ψήσιμο:
Το βουβαλίσιο κρέας είναι από την φύση του ( καθώς τα βουβάλια είναι ελεύθερης βοσκής ζώα ) λίγο πιο σκληρό από το μοσχαρίσιο, για τον λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μπορείτε να προβράσετε το βουβαλίσιο κρέας σε χύτρα για 15 λεπτά περίπου.