Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 kgr βουβαλίσιο κρέας «Αγροζωή»
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 300 gr καρότα
  • 1 μεγάλο σέλερυ
  • σέλινο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σε κατσαρόλα με κρύο νερό προσθέτουμε το κρέας αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει, σκεπασμένη, για 2 ώρες μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την γλυκιά πάπρικα. (ξαφρίζουμε στην αρχή). Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Ψήσιμο:

Το βουβαλίσιο κρέας είναι από την φύση του ( καθώς τα βουβάλια είναι ελεύθερης βοσκής ζώα ) λίγο πιο σκληρό από το μοσχαρίσιο, για τον λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μπορείτε να προβράσετε το βουβαλίσιο κρέας σε χύτρα για 15  λεπτά περίπου.

 

Πηγή: