ΥΛΙΚΑ :

  • ½ κιλό αλεύρι
  • ½ κύβος νωπής μαγιάς 12 γρ.
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1½ ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
  • Γύρος κοτόπουλο ΕνΑρτάκη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για να φτιάξουμε τις σπιτικές πίτες για σουβλάκι, κοσκινίζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό, μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
Τότε, τη ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι). Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.
Ύστερα ψήνουμε τον γύρο μας σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με τζατζίκι, ψωμάκια, σπιτικές πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα.

Πηγή