Υλικά

 

600 γρ. φιλέτο στήθος και μπούτι κοτόπουλο

200 γρ. σπανάκι (ιδανικά να είναι baby)

1-2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

200 γρ. ανθότυρο

150 γρ. φέτα

45 γρ. λιαστές ντομάτες

Χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι

30 γρ. ψημένα κουκουνάρια

1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα νιφάδες από τσίλι (προαιρετικά)

10 φύλλα κρούστας

Βούτυρο για να βουρτσίζετε ανάμεσα σε κάθε φύλλο

 

Εκτέλεση

 

Ζεσταίνετε μια κουταλιά του ελαιολάδου σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ελαφρώς από όλες τις πλευρές.

 

Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο. (Μπορείτε να βάλετε ένα καπάκι στο τηγάνι για να δημιουργήσετε ατμό). Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν.

 

Ανακατεύουμε τον ανθότυρο, την τριμμένη φέτα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το κουκουνάρι και το τσίλι σε ένα μπολ.

 

Όταν το κοτόπουλο και το σπανάκι είναι έτοιμα τα αφήνετε λίγο να κατεβάσουν την θερμοκρασία και τα αναμειγνύετε με το μείγμα των τυριών .

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουρτσίστε 10 φύλλα κρούστας με βούτυρο και απλώστε τα 7 από τα 10 σταυρωτά αφήνοντάς τα να προεξέχουν σε ένα τσέρκι περίπου 23 εκατοστών.

 

Προσθέστε το μείγμα του κοτόπουλου και των τυριών και διπλώστε προς τα μέσα τα φύλλα.

 

Κόψτε τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα σε τέταρτα και στη συνέχεια σπάστε πάνω από την επιφάνεια της πίτας.

 

Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι η κορυφή είναι χρυσή και το κάτω μέρος να έχει ψηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε την πίτα σας χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο .

 

Πηγή