Υλικά
300 γρ. κιμά κοτόπουλο στήθος
4 βραστά αυγά
2 κ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σούπας μουστάρδα
2 κ.σούπας πελτέ ντομάτα
¼ κ.γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
½ κούπα ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο χωρίς την κόρα
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά χτυπημένα
90 γρ. φρυγανιά τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου και τον «σπάμε» με μια κουτάλα, σε κομματάκια.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μουστάρδα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.
Βουτάμε σε νερό μια μια τις φέτες του μπαγιάτικου (κατά προτίμηση) ψωμιού, τις πιέζουμε καλά στις παλάμες να στραγγίξει το νερό, αφαιρούμε την κόρα τους και θρυμματίζουμε την ψίχα στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα (ιδανικά με τα χέρια), να γίνει ομοιογενές και το χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Τοποθετούμε το ένα μέρος πάνω σε μεμβράνη και το απλώνουμε. Βάζουμε στη μέση ένα σφιχτό αυγό καθαρισμένο και με τη βοήθεια της μεμβράνης το τυλίγουμε, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το αυγό.
Βάζουμε στη σειρά τρία μπολ, το ένα με το αλεύρι, το άλλο με τα χτυπημένα αυγά και το τρίτο με τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε ένα ένα τα σκοτσέζικα αυγά στα μείγματα, τινάζοντας σε κάθε ένα να φύγει η περίσσεια και τέλος τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Τα αλείφουμε με ένα πινέλο ή τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200*C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να δημιουργήσουν εξωτερικά μια τραγανή κρούστα (γίνονται και τηγανιτά). Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε μαζί με πράσινη σαλάτα.