Υλικά

 

Για το πιάτο

300 γρ. κοτόπουλο, στήθος, φιλέτο, σε λεπτές φέτες

2 αβγά

50 γρ. ηλιέλαιο

10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

120 γρ. λάχανο, ζουλιέν

80 γρ. καρότο, ζουλιέν

80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν

300 γρ. ρύζι βρασμένο

200 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι

30 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο

κόλιανδρος, φρέσκος

 

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

70 γρ. μέλι

70 γρ. τζίντζερ, σε φέτες

40 γρ. σκόρδο

200 γρ. νερό

50 γρ. ξίδι λευκό

150 γρ. σόγια

15 γρ. κορν φλάουρ

Αλάτι

 

Εκτέλεση

 

Για το πιάτο

 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

 

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα αβγά, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε έντονα. Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τον φρέσκο κόλιανδρο. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

 

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

 

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Πηγή