Υλικά

Για τη σαλάτα

2 μεγάλα μαρούλια

σπανάκι

ντοματίνια

καρύδια

 

Για το κοτόπουλο

360γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο

χυμό από 1 λάιμ

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

φέτες από λαιμ

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

δυόσμο

 

Για τη σως

2 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. λάδι

4 κ.σ. βαλσάμικο

χυμό από 1 λαιμ

λίγο ξύσμα τζίντζερ

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Για τη σαλάτα

Πλένουμε καλά τα λαχανικά.

Κόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι και τα ντοματίνια.

Για το κοτόπουλο

Αλατοπιπερώνουμε καλά το φιλέτο, προσθέτουμε ρίγανη και δυόσμο.

Στύβουμε το λεμόνι και περνάμε τη μουστάρδα στο φιλέτο.

Τοποθετούμε πάνω στο φιλέτο τις φέτες του λαιμ.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για τη σως

Ζεσταίνουμε το μέλι με το χυμό από το λάιμ σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το λάδι, το βαλσάμικο, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Συνθέτουμε τη σαλάτα. Κόβουμε το φιλέτο σε μακριές λωρίδες.

Προσθέτουμε  τη σως και τα καρύδια.

Προαιρετικά προσθέτουμε ξύσμα από λάιμ, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

 

Πηγή