Υλικά

300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο

300 γρ. πανσέτα, ψημένη

300 γρ. ψωμί για τοστ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

1/2 πιπεριά κόκκινη

1/2 πιπεριά κίτρινη

2 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι

200 γρ. μανιτάρια champignon

1 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

40 γρ. ντομάτες

200 γρ. φέτα

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

70 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 αβγά, μεσαία

800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. στρώνουμε το ψωμί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ψήνουμε για 5-8 λεπτά να πάρει χρώμα.

 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε την πανσέτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα την αφαιρούμε και την βάζουμε σε ένα μπολ.

 

Κόβουμε την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια, τα σκόρδα σε φέτες, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε κομμάτια.

Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και το μπούκοβο.

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την πανσέτα και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε το τηγάνι με το βαλσάμικο, βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα και να δέσει.

 

Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και απλώνουμε πάνω στο ψωμί. Προσθέτουμε τη μισή φέτα και τη μισή γραβιέρα.

 

Μεταφέρουμε όλη τη γέμιση πάνω από τα ψωμιά και πασπαλίζουμε με τη υπόλοιπη φέτα και την υπόλοιπη γραβιέρα.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 30 λεπτά.

 

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή