Υλικά

 

1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 αυγό

1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 κ.σ. αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

½ κ.γ. ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για την σάλτσα

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες

Λίγα φύλλα δυόσμου

½ κ.γ. πετιμέζι

2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη, το αυγό, το νερό και το αλατοπίπερο.

 

Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

 

Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

 

Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι.

Πηγή