Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές χρωματιστές
4 μεξικάνικες πίτες (tortillas) μεγάλες
1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
ταμπάσκο κατά βούληση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
1 κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
2 λάιμ ή ακέρωτα λεμόνια
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το χυμό του λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μολις ψηθούν αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μια πίτα, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και βάζουμε γέμιση κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με μια πίτα τορτίγια. Όταν η κάτω πίτα ροδίσει ελαφρά και λιώσει το τυρί, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε λίγα λεπτά να ροδίσει.
Βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με γιαούρτι και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.