Υλικά

 

8 κομμάτια κοτόπουλο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

400 ml. ζωμό κότας

3 ½ κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι

1½ κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι

250 γρ. χοιρινά λουκάνικα

1 πορτοκάλι κομμένο σε 8 κομμάτια

 

Εκτέλεση

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Βάλτε μια στρώση από τα κομμάτια του κοτόπουλου πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (τα κομμάτια δεν πρέπει να ψηθούν καλά) και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί αρκετά βαθύ.

Ανακατέψτε την μαρμελάδα και θυμάρι μαζί. Τακτοποιήστε τα λουκάνικα και το πορτοκάλι σε σφήνες ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνουμε με το ζωμό κότας και ψήνουμε για 45 λεπτά χωρίς να το σκεπάσουμε.

Πηγή