Υλικά

για τη ζύμη

240 γρ. (2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

160 ml. (2/3 φλ.) νερό

για τον κιμά

8 κ.σ. κιμά κοτόπουλου

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Λίγο σκόρδο

Κύμινο

Αλάτι – πιπέρι

για την γέμιση

240 γρ. φέτα τριμμένη

ρίγανη

θυμάρι

μαϊντανός

σουσάμι

 

Εκτέλεση

για τη ζύμη

Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε έπειτα τα υγρά, το ελαιόλαδο και το νερό. Φτιάξτε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίστε το σε 8 κομμάτια.

για τον κιμά

Για να μαγειρέψετε τον κιμά κοτόπουλο απλά ρίξτε λίγο νερό σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί μπορείτε να μαράνετε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο και έπειτα να προσθέσετε τον κιμά κοτόπουλου. Όταν σώζεται το νερό απλά προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Ρίξτε στον κιμά λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο κύμινο και αφήστε την άκρη.

 

Έπειτα φτιάξτε τα κιμαδοψωμάκια σας.

 

Ανοίξτε το κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο.

Βάλτε στη μέση 1 κ.σ. μαγειρεμένο κιμά κοτόπουλου και 30 γρ. φέτα τριμμένη. Προσθέστε ρίγανη, θυμάρι και μαϊντανό και κλείστε τα  κιμαδοψωμάκια σας όπως θέλετε. Αλείψτε τα με λίγο λάδι και αυγό. Πασπαλίστε με σουσάμι, αρωματικά βότανα και αφήστε τα στην άκρη. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα ψωμάκια.

 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω στην μεσαία σχάρα για 25 περίπου λεπτά.

Πηγή