Υλικά

 

1/2 κοτόπουλο βρασμένο, ξεκοκαλισμένο και ψιλοκομμένο

2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
αλάτι – πιπέρι
3 αυγά
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
1 κ γλ τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα τραχανά
1 πακέτο  χωριάτικο φύλλο
ελαιόλαδο για τα φύλλα
1 κρόκο για τα φύλλα
λευκό και μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

 

Σε βαθύ σκεύος σοτάρω τα κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτω το κοτόπουλο και το ζωμό, αλατοπιπερώνω κι αφήνω να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ χτυπάω τ’ αυγά με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτω αυτό το μείγμα στο σκεύος με το κοτόπουλο, ρίχνω και τον τραχανά κι ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνω τα χωριάτικα φύλλα στον πάγκο και κόβω οριζόντια και στην μέση.

 

Αλείφω με ελαιόλαδο κάθε φύλλο ξεχωριστά και μ’ ένα κουτάλι της σούπας παίρνω γέμιση και την απλώνω

στην άκρη και κατά μήκος του φύλου.

Τυλίγω ανά δύο φύλλα σε ρολό και κατόπιν σε στριφτάρι.

Αλείφω την επιφάνεια του με τον κρόκο και πασπαλίζω με το λευκό και το μαύρο σουσάμι.

Τοποθετώ τα στριφταράκια σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30 – 40 λεπτά.

Πηγή