ΥΛΙΚΑ :
- 8 μπούτια κοτόπουλου ΕνΑρτάκη
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 κ.σ. μπαχαρικό σπόροι σέλινου
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 3 ¼ κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Διαλύστε το χοντρό αλάτι στο νερό και στην συνέχεια περιχύστε το πάνω από τα μπούτια κοτόπουλου τα οποία έχετε τοποθετήσει σε μια λεκάνη. Καλύψτε την λεκάνη με διαφανής μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για ένα βράδι. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε τα μπούτια την επόμενη ημέρα, σκουπίστε τα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε μια λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι, τους σπόρους σέλινου και αλάτι. Σκεπάστε ένα ένα τα μπούτια στο μείγμα αλευριού και στην συνέχεια τινάξτε τα ελαφρώς να αποβάλετε το περισσευούμενο μείγμα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώστε το βούτυρο και τηγανίστε ελαφρώς τα μπούτια από τις 2 πλευρές. Θα πρέπει τα μπούτια να πάρουν ένα ελαφρώς καφέ χρώμα. Στην συνέχεια μεταφέρεται τα μπούτια σε ένα ταψί και ψήστε τα στον φούρνο για 45 λεπτά στους 190ο C.