ΥΛΙΚΑ :
- 4 μπούτια ολόκληρα κοτόπουλου ΕνΑρτάκη
- 250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κουτ. της σούπας πράσινες ελιές σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμ. χυλοπίτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σοτάρετε για λίγα λεπτά στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βάζετε τα μπούτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές, τον βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, ½ φλιτζάνι νερό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 – 25 λεπτά.
Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, τις στραγγίζετε και στη συνέχεια τις ανακατεύετε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βγάζετε τα μπούτια από την κατσαρόλα και ανακατεύετε τις βρασμένες χυλοπίτες με την σάλτσα.
Σερβίρετε και μοιράζετε τα μπούτια του κοτόπουλου στα πιάτα.