ΥΛΙΚΑ :

  • 4 μπούτια ολόκληρα κοτόπουλου ΕνΑρτάκη
  • 250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας πράσινες ελιές σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. χυλοπίτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρετε για λίγα λεπτά στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Βάζετε τα μπούτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές, τον βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, ½ φλιτζάνι νερό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 – 25 λεπτά.

Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, τις στραγγίζετε και στη συνέχεια τις ανακατεύετε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Βγάζετε τα μπούτια από την κατσαρόλα και ανακατεύετε τις βρασμένες χυλοπίτες με την σάλτσα.

Σερβίρετε και μοιράζετε τα μπούτια του κοτόπουλου στα πιάτα.

Πηγή