Υλικά: 

  • 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια.
  • 2 λίτρα νερό.
  • 5 μικρά καρότα στην μέση ή 3 μεγάλα σε ροδέλες.
  • 3 πατάτες σε μεγάλους κύβους.
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στην μέση.
  • 1 πράσο σε ροδέλες.
  • 2 κλωνάρια σέλερυ με τα φύλλα ψιλοκομμένο.
  • 1 Δαφνόφυλλο.
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Τον χυμό από 1 λεμόνι.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 1 κσ γλυκιά πάπρικα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το Βουβαλίσιο κρέας σε κομμάτια σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι από το βράδυ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα το βγάζουμε τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα και το στραγγίζουμε.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το βουβαλίσιο κρέας, ξαφρίζοντας σταδιακά τον ζωμό μας.
Στην μια ώρα βράσιμο, προσθέτουμε το πράσο, το δαφνόφυλλο το πράσο και το σέλερυ και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα μισάωρο.  Τσιμπάμε το κρέας με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμο.. Πρέπει να είναι τρυφερό.
Το επόμενο βήμα μας είναι να αφαιρέσουμε το κρέας από την κατσαρόλα, να το αφήσουμε στην άκρη σκεπασμένο και να σουρώσουμε τον ζωμό.
Σοτάρουμε ελαφρώς τα υπόλοιπα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνουμε με τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, ξαναβάζουμε το κρέας αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Πηγή: